Wijziging kennisbericht Fijnstof en endotoxinen Er zijn twee wijzigingen doorgevoerd in het Kennisbericht Fijnstof en endotoxinen:
Q&A Geitenhouderij en gezondheid De mogelijke vestiging van een geitenhouderij in Muizenhol (provincie Noord-Brabant, gemeente Gemert/Bakel) was aanleiding tot veel vragen van omwonenden, huisartsen, GGD en gemeente.
Hoger risico longontsteking rondom pluimveebedrijf Uit onderzoek van het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS), Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Wageningen Bioveterinary Research en NIVEL blijkt dat mensen die binnen 1,15 kilometer van ee
Themabijeenkomst Fijnstof Op 16 februari 2017 kwamen vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, Rijksoverheid, omgevingsdiensten, GGD’en, bedrijfsleven en kennisinstituten bijeen om te spreken over het kennisbericht fijnstof.
Aanbevelingen Nationale ombudsman over Q-koortsepidemie Op 7 maart kwam de Nationale ombudsman met aanbevelingen voor de overheid naar aanleiding van de gevolgen van de Q-Koorts epidemie (2007-2011).
Rapport Volksgezondheid en Veehouderij geeft toegankelijk overzicht, maar nuance ontbreekt Het rapport ‘Volksgezondheid en veehouderij: alles op een rij’ gaat uit van bestaande wetenschappelijke kennis over veehouderij en gezondheid.
Ophokplicht voor pluimveesector In Nederland geldt sinds 9 november 2016 een ophok- en afschermplicht ingesteld voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voo
Symposium: Samen verder komen in een land waar veel mensen én veel dieren wonen Brede steun voor een APK voor veehouderijen, met elkaar in gesprek gaan op lokaal niveau en ondertussen werken aan het verlagen van de uitstoot van fijnstof, ook bij de bestaande bedrijven.
Luchtvervuiling heeft duidelijk negatieve invloed op gezondheid Fijn stof is één van de belangrijkste negatieve milieufactoren met een grote ziektelast in Nederland.
Agrofood, de tijd vooruit 12 oktober 2016 van 10.00 tot 17.00 uur Woensdag 12 oktober verwelkomen de Brabantse Agrofoodpartners alle professionals die op één of andere wijze betrokken zijn bij de transitie in de agrofoodsec